Ga verder naar de inhoud

FLUX

flux, afkorting van het Latijn fluxus; fluere (ww.)

stroom - verbinding - vloeien - nabijheid - doorstart - energie - beweging - connectie - doorstromen - richting - transport - spanning

FLUX - titelwerk - 50x50cm

Flux is stroming, is energie, is inspiratie, is de connectie en de verbinding die dingen mogelijk maakt en die mensenlevens vorm en betekenis geeft.

Flux is alles. Alles is flux.

STROOM - 60x40cm

Deze 3 schilderijen stonden model voor 3 elektriciteitskastjes. De reeks kreeg de titel Stroom.

Kastjes die voor stroom zorgen: dat is de letterlijke vertaling van flux! Op de kastjes staan beelden die bij de wijk passen waar de kastjes staan. De beelden hebben ook meer gemeen met de kastjes dan je denkt: op elk ontwerp staat stroom afgebeeld. Huh? Jawel! In het eerste beeld legt de peuter zijn handje in het grote vertrouwde hand van de papa. Het is de connectie tussen ouder en kind, de verbinding, de energie en de nabijheid. Het is die stroom die de toekomst vorm geeft, doet groeien en bloeien.

Mijn wens voor iedereen die langskomt en de kastjes ziet: herinner je wie het kind in jezelf is en waar jij graag naartoe wil. Want het is vandaag dat de rest van je leven start.

BLAUWE DANSERS

Op zoek naar dynamiek, vloeiend spel en emotie verscheen deze op het doek. Licht en donker dansen om het blauw. Volle overgave in beeld.

VERKOCHT

BENEN

Benen is een werkwoord :-)

Benen zijn menselijke lichaamsdelen waarop je loopt, essentieel om jezelf in beweging te zetten. een werk-woord dus.

Benen dus.

Je wil echt niet met het verkeerde been uit bed stappen of op je achterste benen staan. Nee nee we blijven met beide benen op de grond, we staan op onze eigen benen. We strekken de benen en we nemen de benen.

Go!

IMG 5381

TRY - P!nk

Where there is desire, there is gonna be a flame
Where there is a flame, someone's bound to get burned
But just because it burns doesn't mean you're gonna die
You've gotta get up and try

In dit werk zit zoveel van mezelf, mijn traject en mijn dromen. Alles wat ik het voorbije jaar geleerd heb in de academie komt hier samen. Ik heb gezwoegd op de achtergrond, even gedacht dat het niet meer goed kwam en toen alle moed bij elkaar gesprokkeld en herbegonnen.

Ook figuurlijk staat het symbool voor een bijzonder traject. Twee jaar geleden zette ik de stap naar het (bij)beroep van kunstenaar. Een stap in het onbekende en toch wist ik dat ik die weg op moest. De eerste maanden, het eerste jaar ging moeizaam. Ik kreeg nog een (halve) lockdown voorgeschoteld, investeerde in expo’s die soms weinig bezoekers kregen, gaf geld uit aan miskopen… toch deed ik verder, probeerde mijn dagelijks plezier te vinden in tekenen en schilderen en gooide op tal van plaatsen een lijn uit. Stilaan beginnen er vissen te bijten aan mijn lijnen. Mensen leren me kennen, ontmoetingen inspireren, kleuren kloppen. De artistieke energie begint te stromen in en rond me.

Ik nodig je van harte uit om mee te zwemmen in mijn stroom.