Ga verder naar de inhoud

Iedereen roze vanbinnen

De collectie ‘don’t hide, we are all pink on the inside’ is ontstaan in 2021 met een eerste werk ‘iedereen roze vanbinnen’. Dankzij dit werk ben ik geselecteerd voor een groepstentoonstelling in Expo Leuven die doorgaat in april en mei 2023. In 2022 en 2023 is de rest van de collectie tot stand gekomen.

Iedereen roze vanbinnen

Acrylverf - 60x40cm - wit aluminium kader 50 x 70 cm met passe-partout - mei 2021

Verstop je niet. De wereld zou een pak rooskleuriger zijn als we ons allemaal wat kwetsbaarder zouden opstellen. Dat zou zo krachtig zijn! Want we zijn allemáál roos vanbinnen.

Deze en enkele andere uit de collectie ‘iedereen roze vanbinnen’ zijn te bekijken vanaf 28/4 en heel de maand mei in een groepstentoonstelling van @expoleuven telkens op do, vrij en zaterdag. Heel welkom!

Onder-druk

Acrylverf op papier - 60x40 cm - 2022

De jongedame heeft het gehad met de druk op haar schouders. Ze moet wel effe loslaten. Het gordijn rond haar zijn voor mij alle mensen, de hele samenleving die haar omringt. De ene roze de andere blauw, enkele tinten en wat beweging, maar ze staan allemaal rechtop. Zij staat in het midden, in volle spotlight. Niet rechtop. Ze bezwijkt. Want wil niet of roze of blauw zijn. Ze voelt zich allebei en rechtop staan is vermoeiend.

Dit werk is voor alle mensen die soms het gevoel hebben dat ze niet passen in onze maatschappij, die het gevoel hebben te moeten beantwoorden aan verwachtingen, onder druk gezet en die op zoek zijn naar hoe ze zichzelf kunnen zijn.

De titel? Onderdruk is de bloeddruk wanneer het hart zich ontspant. Die oempf tussen twee hartslagen.

Grondbeginselen

Acrylverf op papier - 60 x 40cm - 2023.

Deze en enkele andere uit de collectie ‘iedereen roze vanbinnen’ zijn te bekijken vanaf 28/4 en heel de maand mei in een groepstentoonstelling van @expoleuven telkens op do, vrij en zaterdag. Heel welkom!

In de knoop

Acrylverf op papier - 60 x 40cm - 2023.

Deze en enkele andere uit de collectie ‘iedereen roze vanbinnen’ zijn te bekijken vanaf 28/4 en heel de maand mei in een groepstentoonstelling van @expoleuven telkens op do, vrij en zaterdag. Heel welkom!

Gebonden

Acrylverf op papier - 60 x 40cm - 2023.

Voor dit schilderij ben ik door een gans proces gemoeten. Of het eindresultaat wat waard is, laat ik aan de toeschouwer over. Feit is dat ik immens veel geleerd heb. Ik begon er vol twijfel aan. Ik had het gevoel dat het niet zou lukken, wist niet welke penseelstreek eerst te zetten, laat staan de volgende. Na twee dagen sukkelen liet ik het staan en vertrok naar de academie. Waar ik gelijkgezinden vond die begrepen waar ik door ging en die vooral de boel relativeerden: who cares. Do your thing! Daags nadien trok ik die schildersezel terug naar me toe. Ik werkte verder. Zette stevigere penseelstreken neer. Zocht naar de kwaliteit die ik zelf erg belangrijk vindt. Ging op zoek naar de juiste kleurmengeling.

Er valt nog veel te leren, dat is zeker. Gelukkig maar, het is de reis ernaartoe die nu net zo interessant is.

Mist

Acrylverf - 60x40cm - maart 2022

Toen deze juffrouw op mijn blad verscheen, geschilderd met de restjes verf van het schilderij ‘Hugs’, moest ik onbewust denken aan
Lisbeth Salander. Personage uit de Millennium reeksen van Stieg Larson. Het is al lang geleden dat ik de boeken las, maar ze is me altijd bijgebleven.

Donker, intrigerend, fascinerend. Ge vraagt u af wat haar verhaal is.

Een half jaar later schilderde ik pas verder aan dit werk. Naar mijn gevoel was ze omhuld door mist en troebel zicht.
‘Deze dame heeft het koud. Ze kruipt in haar schulp, wil zich klein maken en verdwijnen. Ze lost al op in het niets vanaf haar middel. Ze oogt heel freil en kruipt weg onder haar veel te zware haar.’

#krachtvankwetsbaarheid #arttoinspire#persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei#acrylicpainting#acrylverf #schilderkunst #kunstwerk #artforsalebyartist

Af-grond


Ken je dat kantelpunt? Het punt waarop we stoppen met het verbergen van onze emoties en klaar zijn om ons open te stellen, kwetsbaar, oprecht en eerlijk. Niet verstoppen, we zijn allemáál roze van binnen.

Ze zit op de rand van de afgrond. letterlijk. figuurlijk. Alles is gesloten aan haar. Ze dreigt in te storten in het koude blauw. Ze dreigt erin meegezogen te worden. Toch is er hoop want het licht geeft meer energie en zou haar een pak vrijer doen voelen. Ze kan kiezen om weg te gaan van de afgrond en zich open te stellen. zich bloot te geven. zich kwetsbaar op te stellen.

Die kracht heeft ze in haar. Want iedereen is roze vanbinnen.

Charlotte

Acrylverf - 60 x40 cm - wit aluminium kader 50 x 70 cm met passe-partout

september 2021

Dit is Charlotte. Al kon het net zo goed een ander meisje zijn. Als het dan toch Charlotte is, dan roep ik met dit schilderij op om Charlotte in jezelf te zoeken. Dat meisje van 9 jaar nog helemaal vers in haar denken en zijn en verwonderd over de natuur, de mensen, de hele wereld. Onbevangen, zorgzaam (voor anderen en vergeet jezelf niet), speels, enthousiast, naturel, bewust, emotioneel, vol vertrouwen, leergierig, prachtig.

Pink?

De kleur is bedoeld om het idee te versterken, een extra dimensie te geven aan de dynamiek in het werk en in elk geval de aandacht nog meer op het onderwerp en de emotie te leggen.
Ik werk graag met deze twee of drie basiskleuren. Magenta (roze) en blauw voelen voor mij krachtig en puur. De essentie. Back to basic.

Roze is ook de kleur waar ik als kind een echte afkeer van had! Dat was zo meisjesachtig. Barbies waren roze en ik had niets met Barbies. En dus zéker niets met roze! Hihi. Weerstand!

P!nk is dan weer een artiest die mij enorm heeft geïnspireerd. In 2019 zag ik haar live op Werchter. En ze heeft mijn leven veranderd. Ik stapte van die wei en wist één ding wel zeker: ik ging meer mezelf zijn.