Ga verder naar de inhoud

Kastjes schilderen

02.08.2023

Een jaar geleden verscheen in het gemeentelijk krantje een oproep: welke elektriciteitskastje zou jij graag beschilderd willen zien en wie wil de kastjes schilderen? Er werden 22 kastjes geselecteerd en 13 kunstenaars stelden zich kandidaat om Haacht kleur te geven. Heel augustus vind je ons her en der aan het schilderen.

Vlakbij het atelier op de Grote Baan in Wespelaar mag ik drie van die kastjes beschilderen. Het eerste kastje van de drie kreeg al vorm het voorbije weekend. Ze staan in een gloednieuwe wijk waar veel jonge gezinnen met kinderen wonen en vlakbij een speeltuin. Precies de reden waarom ik een thema koos van familie, verbondenheid, opgroeien en spelen.

Merk in de achtergrond van de foto alvast de schuif-af op! Komende weken bij mooi weer vind je mij in Kwaadbunder. Kom eens een kijkje nemen!

Vanaf september zijn alle kastjes klaar en krijgen ze een QR-code. De code brengt je naar een website met info over mijzelf als kunstenaar en het verhaal achter de schilderwerken. Dankzij de QR-code kan je een wandeling of fietstocht langs alle kastjes maken. Laat zeker weten als je dat graag eens samen met mij wil doen! :-)